Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är alternativet till friskolan Sebor?

Annons

Vi har sett och hört hur Mariann Nordlöf fortsätter sitt arbete med att få stopp på alternativ till den kommunala grundskolan i Borlänge.

Vi är föräldrar till barn i friskolan Sebor, men känner oss inte alls efterfrågade eller hörda när Mariann Nordlöf målar upp sin bild av Sebors verksamhet.

Våra barn kom inte till sin rätt i den kommunala skolan utan vi var tvungna att hitta ett alternativ. Vi hittade friskolan Sebor. Våra barn mår bra av att gå på Sebor.

De blir inte oroliga av tanken på sin skola. De är inte mobbade. Eventuella konflikter tas upp och blir lösta på ett sådant sätt att barnen lär sig inför framtiden. Individualitet i sätt att lära och vara samt intressen tas till vara. Barnen lär sig ta ansvar samt att söka och värdera kunskap.

Något fritis med avgift finns inte - skolan är skola hela dagen. Vi möter engagerad personal som varit med under hela dagen när vi hämtar barnen. Skolan har funnits i ett halvår, så både anpassning av verksamhet och lokaler pågår. Men det är roligt att vara med och bygga upp något nytt.

Skolverket, som är den myndighet som svarar för tillsynen av skolverksamhet, besökte Sebor hösten 2006. Deras bedömning av verksamheten är ännu inte klar.

Vid sitt besök bjöd Skolverket in till föräldramöte. Vår uppfattning från mötet, där föräldrar till samtliga barn närvarade, var att alla framhöll att barnen mådde mycket bättre än vad de gjorde på sina gamla skolor.

Vi vill också påpeka att om våra barn inte hade gått på friskola så hade deras skola fortfarande varit, precis som Mariann Nordlöf, finansierad med skattemedel.

FÖRÄLDRAR MED BARN PÅ SEBOR FRISKOLA I BORLÄNGE

Mer läsning

Annons