Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackra träd skyddas av Orsakätting

Annons

Förra sommaren genomfördes en ordentlig upprustning av Kyrkogatan i Orsa. Nu håller de sista justeringarna på att göras och som kronan på verket har träd av olika sorter planterats.

Samtidigt med ombyggnaden av Kykogatan tillkom också rondellen vid kyrkan i vägens västra del. Österut mot Järnvägsgatan gjordes Byxtorget om och korsningen omges nu av planteringar.

De som under onsdagen såg till att träden kom ner längs gatan var Johan Ohlsson, Sören Andersson och Håkan Pettersson från Mora handelsträdgård.

- Det här kommer säkert att bli fint. Vi har planterat både björk, hägg, pelarrönn och lind längs vägen, berättar Håkan Pettersson.

Enligt tekniske chefen Tomas Carlsson, är ombyggnaden av Kyrkogatan i det närmaste klar.

- Vad som återstår är att vi ska fräsa spår i gångpassagerna över vägen och gångbanorna. De kommer då att få en rödaktig ton eftersom röd kvartsit blandats i asfalten. Även viss komlettering av asfalteringen kommer att göras.

De träd som planterats kommer att få ett skydd med Orsaprägel.

- Skyddet är gjort av Orsakätting. Det var Lars Nyström, tekniska, som kom med idén och i samarbete med tillverkaren, BK industriservice i Orsa, har skyddet tagit form och producerats.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons