Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert och udda

Annons

Mieke och Ulysse lever i nuet med konsten som ett av livets redskap. De bor sedan 32 år i före detta småskolan i Solarvet mellan Rexbo oc h Sågmyra. Mieke har holländskt påbrå och Ulysse är en äkta fransman. Ingen har väl undgått de fantasieggande vindflöjlarna ute på älven som är förankrade i de gamla stenkistorna från flottningstiden?

"Lek i vidderna" heter utställningen i regi av Leksands konstsällskap, kultur/ fritid och projekt "Vägskäl". Det är en upplevelse är att skåda skulpturen "Önskan" i grekisk ek och marmor som finns i entrén till kulturhuset. Mieke och Ulysse är ett resande par. I sin husbil reser de land och rike runt och samlar material, idéer och livsupplevelser. Den mänskliga kontakten vill de inte vara utan och kulturhusets Jovica Marceta håller på att filmatisera det intressanta konstnärsparet.

Ovanlig konst som väcker uppståndelse i samhällsbilden är vad det handlar om. Vackert, nyttigt och annorlunda. Årets utställning är den andra i ordningen. Till hösten blir det en separatutställning i kulturhuset med Mieke och Ulysse med mycket känslor och poesi.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons