Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vacker skolavslutning i Älvdalen

Annons

Älvdalens kyrka var fullsatt till bristningsgränsen när rektor Ulf Berg spelade Psalm från Älvdals-åsen på elgitarr tillsammans med kantor Christina Wermelin Elgbro på kyrkorgeln. En pampig och imponerande inledning på skolavslutningen.

Imponerande var också de fyra elever som därefter höll tal till sina skolkamrater och skolpersonalen. Det var Linnéa Andersson, Ellinor Nilsson, Sara Johansen och Niklas Backman.

Niornas flickor sjöng ett par fina visor och Ellinor Nilsson och Janni Jansson spelade några vackra stycken tillsammans med musikläraren Verf Lena Egardt. En efter en kallades sedan avslutningsklasserna fram och var och en av eleverna fick en ros och sina avslutningsbetyg, samt en stor kram av sina lärare.

De elever som avlagt jägarexamen under sin skoltid fick ta emot sina papper på detta och diplom utdelades också till Friends-representanterna.

Rektor Ulf Berg höll därefter ett kort tal, som han sa innehöll betydligt färre ord än de 29 000 ord som EU:s direktiv om import av tomater innehåller.

Som avslutning önskade han eleverna lycka till i livet och därefter sjöngs sommarpsalmen framför alla andra: Den blomstertid nu kommer, innan uttåget ur kyrkan.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons