Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V vill ha kartläggning av prostitutionen i Säter

Annons

En kartläggning av prostitutionen i Säter. Det är ett förslag som Monica Igelberg (v), ger i en motion till Säters kommunfullmäktige.

Igelberg föreslår att kommunstyrelsen ger kommunstyrelsen uppdrag att genomföra kartläggning, ett arbete som hon anser bör ske i samarbete med polismyndigheten.

I motionen skriver hon att det i dag saknas en organisation som äger medel att jobba effektivt för att motverka trafficing (människohandel för sexuella ändamål) på de flesta platser i Sverige.

"Som undantag kan nämnas polismyndigheten i Västra Götalands län som inrättat en särskild trafficing-grupp vars enda uppgift är att arbeta aktivt för att motverka trafficing. Deras lokala arbete främst i Göteborg har gett mycket goda resultat. Utifrån detta exempel kan man konstatera att lokalt arbete mot prostitution och trafficing kan vara mycket fruktbart.

En förutsättning för målinriktat arbete mot prostitution och trafficing är att en kartläggning av problemet genomförs på lokalt plan innan arbetet påbörjas. Vi tror att detta bäst genomförs inom varje enskild kommun," skrivs i motionen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons