Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V vill ge mer till socialen

Annons

Vänsterpartiet vill ge socialnämnden 2,5 miljoner kronor mer än majoriteten nästa år.

- Man kommer aldrig på rätt köl om man hela tiden ska leva med orimliga sparkrav, säger Sören Johansson.

Vänsterpartiet i opposition kommer i dag i kommunfullmäktige med ett eget budgetförslag. Socialnämnden hade begärt att få en kassaförstärkning på 40,6 miljoner kronor nästa år. Majoriteten, s, c och mp, vill bara ge tre miljoner.

Det räcker inte anser vänsterpartiet som vill ge 2,5 miljoner kronor till. Därmed skulle socialnämnden få tio miljoner kronor mer än man har att röra sig med i år.

För att finansiera detta vill partiet bland annat minska anslaget till världsarvet, näringslivskontorets utvecklingssatsningar och Svenska skidspelen.

Partiet vill inte heller ge pengar till ett nytt kårhus i gamla stadshotellet. Anslaget till Stiftelsen Stora Kopparberget vill v stryka och bolaget Mittdalarna bör inte heller få en enda krona.

Falu folkmusikfestival bör däremot få lika mycket pengar som förra året och ökar dessutom anslaget med 342 000 kronor. Kulturnämnden bör dessutom få 100 000 kronor extra till kulturverksamhet i det nya ungdomscentret.

Man rånades under knivhot

u Den 4 juni utsattes en man för ett rån på Tiskenparkeringen. Mannen uppger att två personer, under knivhot, tagit hans plånbok. I plånboken fanns id-kort, bankomatkort och 1 150 kronor i kontanter.

Polisen har inte hört mannen och har därför ännu inget signalement på gärningsmännen.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons