Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V söker stöd ute i dalabyarna

Annons

Bygdens vänsterfolk anar en positiv valvind och menar att de går till urnorna på sakfrågor som har stöd ute i byarna.

- Vi tror att vi kommer att göra ett bra val, vi kan mycket väl få något mandat till trots att antalet ledamöter i fullmäktige minskas, säger Lars-O Tillman, vänsterns färgstarke frontfigur.

För Björbos del har han tidigare lanserat förslaget om att återskapa den sjö som i ett 1600-talsförsök att tillverka åkermark istället förvandlades till en bäck i ett myrområde.

- Det är ett experiment vi vill göra. I ett första skede skulle det varken bli särskilt dyrt eller behövas några större ingrepp.

Ett annat vattenprojekt vill v gärna se i Gråda, Gagnef. Stor sport i kommunen är kanotslalom och i Gråda skulle utmärkta träningsmöjligheter för elitpaddlarna skapas.

- Där skulle vi kunna bygga världens häftigaste konstgjorda kanotslalombana med en fallhöjd på elva och en halv meter. Internationella kanotförbundet har visat intresse.

Inom idrottssektorn hamnar också v:s åsikter om sporthallsfrågan för Mockfjärd och Djurås. Istället för att bygga nytt på båda ställena anser partiet att befintliga lokaler kan byggas om och få ökad kvadratyta.

- Det blir mycket billigare för kommunen. Skulle det byggas nya hallar måste ändå de gamla lokalerna byggas om ifall de ska användas till andra ändamål. Plus att det blir driftskostnader både för de nya och gamla lokalerna.

En simhall i Floda, flera badisdagis i kommunen för att lokalt främja simkunnigheten, en grundlig översyn av handläggningen kring golfbanebygget samt en dito när det gäller kommunens entreprenörer är andra punkter som v kan tänka sig att ta upp på agendan.

- Det finns exempel på entreprenörer som gång på gång anlitas av kommunen trots att det bevisligen inte blir något acceptabelt resultat.

Totalt sett anser sig vänstern hittat ett brett koncept med något för alla.

- Drivs det här igenom så

fördelar vi gracerna över hela kommunen, avslutar Lars-O Tillman.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons