Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"V-röst garanterar kritisk granskning"

Annons

Som i övriga politiska sammanhang är skillnaden mellan höger och vänster tydlig. Högerpartierna arbetar aktivt för avregleringar och privatiseringar och ökad makt för kapitalet på bekostnad av flera arbetslösa och en ökande fattigdom bland befolkningen i övriga länder än Europa.

Socialdemokraterna, nu med ökad styrka, försöker förmedla i debatten att de utgör det tydliga vänsteralternativet i valet till EU-parlamentet. Det är totalt falskt för de två stora partigrupperna i EU-parlamentet bestående av socialister och konservativa har sedan länge ett betydande samarbete på flera politikområde.

Svenska socialdemokrater och moderater röstar många gånger lika, inte minst kring betydande områden som den ekonomiska politiken, vilket bland annat innebär ytterligare avregleringar av den offentliga sektorn och för ökad överstatlighet.

En röst den 13 juni är ett aktivt deltagande i tillsättandet av den demokratiska församlingen på Europanivå. Tar inte vi för oss i detta val, kommer allt fler borgerliga kandidater och rasistiska tänkare att ta plats i EU-parlamentet.

Du som känner dig hemma på vänsterskalan av politiken, kom alltid ihåg att vår frånvaro innebär mer utrymme för andra som representerar helt andra intressen.

Vänsterpartiet kommer att sträva efter att påverka och förändra EU så mycket som möjligt. Det har vi gjort under de åren som vi har varit med.

Vänsterpartiet har avslöjat och bekämpat sexslaveri och människohandel. Vänsterpartiet har verkat för löntagarnas intresse när det gäller riktlinjerna för den ekonomiska politiken, mot social dumping på den inre marknaden och lyft fram behovet av full sysselsättning i medlemsländerna.

Vi har bekämpat EU:s snedvridna handelspolitik som slår hårt mot fattiga länders utvecklingsmöjligheter.

Dessa är bara några exempel som visar vilka vi representerar och vilkas intresse vi bevakar.

En röst på vänsterpartiet är en röst mot en militär superstat. Mot EU:s höga murar, för ett demokratiskt, öppet samarbete och solidaritet med de fattiga delarna av världen.

Din röst kan avgöra att en som vågar granska hela systemet hamnar i parlamentet. En röst på vänsterpartiet garanterar EU-kritiker i Bryssel.

ULLA LINDVALL

Mer läsning

Annons