Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(V)i tar ansvaret för sjukvården!

Annons

Det politiska resultatet är att patientavgifterna inte skjuter i höjden och att ideologiska privatiseringar inte genomförs. Patientens behov sätts i centrum. Trygghet och framsteg styr utvecklingen i stället för äventyrligheter.

Omedelbart börjar vi med att utveckla sjukvården och på agendan står nu:

Säkerställa att vårdgarantin ska fungera i alla led. Vi är inte främmande för tilläggsanslag om det så krävs.

Återbesöksgaranti för patienter med kroniska sjukdomar.

Utveckling av sjukvårdsrådgivningen för en god tillgänglighet. Nu ska vi svara när du ringer både natt och dag.

Åtgärder för att förbättra bemötandet.

Jämlik hälso- och sjukvård. Vården ska ske även på kvinnors villkor.

Storsatsning på psykiatrin, mer resurser till barn och ungdom och psykosocial kompetens på vårdcentralerna.

Förebyggande arbete uppgraderas med insatser mot fetma, rökning, alkohol och andra droger samt full fart med fysisk aktivitet på recept.

Ökad satsning på närsjukvård, med patienten i centrum där vi intensifierar arbetet med vårdprogram och vårdkedjor. Vård i rätt tid på rätt vårdnivå.

Rekrytering av 50 läkare, skapa en hållbar organisation kring stafettläkeriet så att kontinuitet och uppföljning av patienterna säkras.

Vi skäms inte för att vi tar ansvar. Vänstern, socialdemokraterna och miljöpartiet fick 1400 fler röster i Dalarna än alliansen och sjukvårdspartiet tillsammans. Vänstern skulle även ha haft ett mandat till och moderaterna ett mindre, om Dalarna vore en valkrets.

Vänstern har aldrig tvekat om att gå i opposition om det skulle behövas. När sjukvårdspartiet sprack har många upplevt att de gamla partierna inte klarar av att ta ansvar. Förklaringen står att finna i alliansens tillkomst. Socialdemokraterna blev än mer beroende av vänstern och miljöpartiet. Inget borgerligt parti ville bryta sig ur alliansen och göra upp med socialdemokraterna. När vissa inom borgerligheten gråter krokodiltårar över utvecklingen har de själva valt: alliansen före realpolitik! För vänstern och befolkningen är det bara att tacka och ta emot, för nu fullföljer vi vår framgångsrika politik med låga avgifter, vård på patientens villkor och det blir inga ideologiska äventyrligheter i högerpolitikens vinst och börskarusell.

LARS-OVE HAGBERG

Mer läsning

Annons