Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(V)i söker också unga

Annons

Tidningen berättade häromdagen om hur representanter för kommunens två dominerande partier - s och c - ser på problemet att engagera fler unga i politiken.

När Maria Källberg besökte Djurås för att tillsammans med v:s två fullmäktigeledamöter, Anders Berg och Ann Målare, diskutera en kommande motion, inbjöds tidningen för att även få v:s syn.

- Vi försöker alltid synas bland ungdomar. Vi var med vid exempelvis Kråksång vid Ängsholn i Gagnef och vi gör skolbesök. Vi menar att man kan hålla på med politik även när det inte är valår, förklarar Maria Källberg.

Partiet kan inte sägas vara särskilt framträdande i Gagnefs kommun. Där finns ingen lokalavdelning, utan medlemmarna sorterar under Borlängeavdelningen. Det finns heller inga medlemmar i Ung vänster i kommunen.

- Partiet har 20-30 medlemmar i Gagnefs kommun, varav fem-sex aktiva. Men ser man till röstsiffrorna så finns det många fler som sympatiserar med oss, framhåller Anders Berg, som sina 38 år till trots är den yngste i fullmäktige.

De tre vänsterpartisterna tror inte att den senaste tidens kommunistdebatt kommer att få någon större inverkan.

- Jag kallar mig socialist eller marxist, inte leninist eller stalinist, säger Maria Källberg.

Ann Målare tycker inte att man ska jämföra den kommunistiska ideologin med Sovjetkommunismen och Anders Berg menar att debatten kanske skadar partiet i det korta perspektivet.

- Men knappast på lång sikt, säger han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons