Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V försvarade beslut om nattläkarjour

Annons

Då vänsterpartisterna Lars-Ove Hagberg, Britt-Marie Strömbäck och Anders Gyllenvåg visade upp sig på Kroons torg i onsdags försvarade de landstingsmajoritetens beslut att inte återinföra nattläkarjouren i Vansbro. Centerpartisten Elisabeth Lindén-Brandt hade föreslagit detta men centern fick inget stöd frän övriga partier.

- En utvärdering visar inte på någon försämring, vi satsar hellre resurser på läkarbemanningen på dagtid. Ambulanspersonalen tar hand om dem som kommer in akut på nätterna och som ska vidare till Mora eller Falun, sa Britt-Marie Strömbäck.

Politiker frågas ut om barns situation

VANSBRO. Rädda Barnen har genomfört en kampanj för att göra politikerna uppmärksamma på barns situation. Representanter för de politiska partierna i kommunen har svarat på sju frågor om bland annat FN:s barnkonvention. Politikerna är positiva till att barns rättigheter beaktas i all kommunal verksamhet.

På en fråga om modersmålsundervisning, hemspråksundervisning, förklarar Elisabet Lindén Brandt centerpartiet att det kan vara svårt att genomföra sådan i en liten kommun med enstaka barn från olika länder. Lars Lidmark, m, tycker att sådan undervisning kan ske på fritiden.

I fråga om att alla skolor ska göras tillgängliga för barn med fysiska funktionshinder är de flesta positiva till detta. Vänsterpartiets Anders Gyllenvåg tror dock inte att det är möjligt att bygga om och handikappanpassa samtliga skolor då det medför stora kostnader.

C ville veta mer

om svampangrepp

JÄRNA. Under måndagen besökte Dalarnas centerriksdagsman, Kenneth Johansson, Skogsvårdsstyrelsen i Järna för att informera sig om om läget för den skog som angripits av gremmeniellasvamp.

-Vi har motionerat i riksdagen om att Skogsstyrelsen bör få ökade resurser för inventering, forskning och information om gremmeniellan. Dessutom har vi motionerat om att en utredning bör göras om ett eventuellt ekonomiskt stöd till drabbade skogsägare, säger Kenneth Johansson, så här dagarna före valet.

Lysarmaturer

i tunnel stulna

VANSBRO. I gångtunneln vid Smedbergsskolan finns tre lysarmaturer på varje sida. Natten till onsdagen monterade någon bort kuporna och tog fem lysrörslampor plus och en glimtändare.

Mer läsning

Annons