Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uzlu har flyttat hem

Annons

Det var för en månad sedan som fadern i familjen, Omar, slog larm till tidningen och uppgav att försäkringsbolaget (Folksam) ville tvinga familjen att flytta tillbaka till villan innan den var färdigsanerad. Hyreskontraktet för den tillfälliga bostaden skulle inte förnyas. Det var det krassa budskapet från handläggaren.

När deras öde blev offentligt backade försäkringsbolaget illa kvickt. Den 5 april kunde tidningen meddela att familjen fick bo kvar i lägenheten ännu en tid. Det akuta hotet var således undanröjt.

- Efter att ni hade skrivit om oss blev det också full fart på saneringsarbetet, säger en lättad Omar till tidningens medarbetare.

- Det de inte hade klarat av att göra på två månader lyckades de färdigställa på bara två veckor och de många lådorna som returnerats med osanerade ägodelar kördes tillbaka till Falun, berättar han vidare.

Lyckan av att få rätt mot försäkringsbolaget och kunna flytta tillbaka till sin nu giftfria villa verkar inte veta några gränser även om det är litet provisoriskt så här i början.

Mycket nytt måste köpas till bohaget och paret Uzlu har upprättat en hel lista över saker som gick förlorade i branden eller blev rökskadade. Sonen Serbastian blev mest drabbad. Han förlorade nämligen allt han ägde när branden totalförstörde hans rum.

- Vi hade ju inga kvitton på det som blev förstört så nu vill Folksam att vi ska gå runt i affärerna och kolla på priser. Det ska jag göra så fort jag får tid, säger fru Maja som inte tror att det ska behöva uppstå några mer problem.

- Jag förutsätter att de ersätter oss för allt som vi måste köpa nytt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons