Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisas efter fängelsestraff

Annons

Två asylsökande män utvisas nu ur landet till sina hemländer efter att de dömts av Falu tingsrätt för stöld av rakhyvlar värda 5 000 kronor. Men först ska de två männen sitta av ett fängelsestraff på två månader var.

En butikskontrollant på Coop Forum uppfattade vid ett tillfälle i början av mars att tre män i varuhuset stoppade på sig en stor mängd rakhyvlar av exklusivt märke.

Två av dem gick igenom kassorna utan att betala för några varor och lämnade platsen springande när de märkte att de blivit ertappade.

En man fanns dock kvar inne i butiken där han fortsatte att plocka på sig rakhyvlar. När även han insåg att han var upptäckt lade han tillbaka rakhyvlarna och ställde sig i kön vid kassan.

En polispatrull kom till varuhuset och mannen fick följa med till polisstationen. Ytterligare en man kunde gripas sedan han identifierats av varuhusets personal.

De två männen som båda är i 40-årsåldern nekar till gärningen och polisen har aldrig hittat något bevis i form av de stulna rakhyvlarna. Tingsrätten bedömer dock att vittnesmålet från den butikskontrollant som observerade männen inne på Coop Forum är mycket trovärdigt.

Männen som är asylsökande och bor på en flyktingförläggning i Hofors dömdes av Falu tingsrätt till utvisning. De fick dessutom ett fängelsestraff på två månader vardera och ska betala ett gemensamt skadestånd på 5 000 kronor till Coop Forum för de stulna rakhyvlarna.

Fler krossade rutor stan

u Under natten till torsdagen utsattes två byggnader i Avesta för skadegörelse. Vid ettiden kastade någon in en sandfylld burk genom entrédörren till Pingstkyrkan på Myrgatan.

Vid femtiden på morgonen gick larmet på Domarhagsskolan. Någon kastade då in en gatsten genom ett fönster till en av skolans korridorer och krossade med hjälp av en stenfot till en papperskorg en ruta vid skolans entrédörrar. Polisen tror inte att förövarna överhuvudtaget gick in i någon av lokalerna utan misstänker att det handlar om ren skadegörelse.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons