Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvidgad närsjukvård - för vilka pengar?

Annons

Den tredje januari fick personalen information om förslag till neddragning på Ludvika lasarett.

Närsjukvårdsområdet ska spara åtskilliga miljoner 2006 och 2007. Vi ligger långt från balans och det känns ovisst om hur verksamheten ska se ut framöver.

Genom revisionen som gjorts via jämförelser med Avesta lasarett under hösten, har vi fått veta att vi utför för många tjänster i vårt område. Vår verksamhet ska bantas, vi ska utföra mindre service i form av hembesök, mottagningsbesök och så vidare.

Att det blir mindre service beror på att vår personalstyrka ska anpassas till Avesta och då försvinner det upp till 14 heltidstjänster inom primärvården. I ljuset av detta blev vi både förvånade och arga när vi i tidningen får läsa att vår högsta landstingsledning går ut med att budgeten är i balans!

Att dessutom ha mage att ge besked om att närsjukvården ska utvecklas och utvidgas är ett slag i ansiktet på både befolkning och personal. För vilka pengar då, och med vilken personal, undrar vi. Verksamheten är redan så slimmad så enda sättet att spara pengar på är att minska personaltätheten. Detta leder till att verksamheten minskar.

Det talas om tillgänglighet, vårdgaranti och sänkta patientavgifter, men inget om vilka konsekvenser den sänkta budgeten kommer att få för vår befolkning. Vad ska vi säga när vår ledning går ut och talar om att allt är frid och fröjd, att vården ska utvecklas?!

Gudskelov att det inte är valår varje år!

PERSONAL INOM PRIMÄRVÅRDEN NÄRSJUKVÅRDSOMRÅDET VÄSTERBERGSLAGEN

Mer läsning

Annons