Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttalandet måste bero på en kortslutning

Annons

Gunnar Kärrbom anser att det finns gränser för vad vi kan hitta på för att ta in pengar till goda ändamål. Uttalandet ställt med anledning av utgivande av en kalender med några lättklädda damer. Vi anser att gränsen överskreds redan i samband med församlingens sponsring av Mora IK, därmed inte lika med att vi har något emot Mora IK, som sådant.

Njuggheten gällande medel till forskningen rörande kvinnors problem är ju som bekant mycket stor och med detta som skäl, så tog kvinnorna till den lösning för insamlandet av pengar som nu tydligen anses som mer eller mindre störande. Borde inte vi ställa upp bättre i den har frågan, i stället för att förringa en god tanke?

Vi ställer oss frågan, vem känner anstöt, eller gömmer ett konstverk av Anders Zorn där han målat en naken kvinna, som inte döljer något, till skillnad från kalenderkvinnorna? Ska vi återgå till krav på att kvinnor borde bära heltäckande baddräkt för eliminerandet av risken för att väcka anstöt? Vi hoppas att Gunnar Kärrboms uttalande kan härledas till en tillfällig kortslutning i tänkandet. Vi lever ändå på 2000-talet. Avslutningsvis kan vi bara säga att vi är besvikna och ledsna över den tillbakagång som ledarna i Mora församling tydligen är beredda att ta sett till en öppen kyrka. Vi har tidigare upplevt kyrkan i Mora, som varande en kyrka liggande helt rätt i tiden.

SKOGS-LASSE WAHLBERG

Mer läsning

Annons