Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställningar ska locka besökare

Annons

Säsongen sparkar i gång på allvar med växtmarknaden den 4 juni, som arrangeras av Sällskapet Trädgårdsamatörerna av Dala-Gästrikekretsen.

Dagen därpå är det dags för den populära Spelmansstämman. I samband med denna kan besökare gå och se separatutställningen om radiostyrda modellbåtar av Karl-Erik Bergman.

För den som gillar utställningar är Bruksmuseet i Vikmanshyttan en guldgruva denna sommar. Utöver tio sommarutställningar med bland annat gamla symaskiner, teckningar, motorsågar, färgfoton finns en rad olika separatutställningar för beskådning.

Den största utställningen heter Vantar.

I olika utföranden, traditioner, färger och former hittar besökare 100 par vantar som färdigställts av privatpersoner såväl som mer professionella. Det mest speciella med denna utställning är att det finns 25 stycken landskapsvantar.

Övriga händelser är att Musikskolans elever underhåller söndagen den 12 juni, midsommarafton firas traditionsenligt, och på midsommardagen blir det Bruksvandring i Vikmanshyttan.

Stentryckeriet som fyller 60 år kommer att fira med jubileumsutställning i Angersteinska huset under midsommarhelgen.

Som avslutning på sommaren anordnas höstmarknad söndagen den 28 augusti.

För sjätte året i rad anordnas pensionärsonsdagar. I år kan intresserade pensionärer komma hit sju onsdagar mellan den 29 juni och den 10 augusti för att lyssna till musik, dricka kaffe och umgås i största allmänhet.

- I vårt arbete här på bruksmuseet försöker vi har något av en röd tråd. Tanken är att alla som kommer hit ska kunna känna igen sig och minnas, säger Länarth Brötegård

MARTINA JOSEFSSON

Mer läsning

Annons