Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utslitna gamla pjuck löste ut butikslarm

Annons

Det var i måndags som Ivan Rönnbäck från Borlänge stegade in på Skopunkten i Kupolen för att köpa sig ett par nya skor. En affär som avlöpte utan problem. I alla fall nästan.

När Ivan betalat och skulle lämna butiken gick plötsligt larmet. Först trodde han det gällde någon annan kund, men när en expedit kom fram till honom förstod han att det var han själv som utlöst larmet.

Men det var inte de nyinköpta skorna som löst ut larmet, istället var det skorna Ivan bar på fötterna, ett par minst sagt väl ingådda loafers han köpt för många år sedan på just Skopunkten. För inne i skosulan sitter ett fabriksmonterat larm vilket av någon anledning hade återaktiverats.

Ivan var tvungen att ta av sig skorna för att personalen skulle kunna avaktivera larmet. Något som innebar att Ivan fick stå vid kassan till allmänt beskådande i bara strumplästen i upp emot 20 minuter.

- Det var oerhört genant och pinsamt. Jag mådde jävligt dåligt rent ut sagt, berättar Ivan. Skopunktens butikschef Thomas Johansson beklagar det inträffade.

- Verkligen, det är den trista baksidan med larm. I det här fallet handlar det om ett mindre parti skor vi sålde för flera år sedan, innan butiken utrustats med larm, och som egentligen var avsedda för den tyska marknaden, berättar han.

- Det visade sig snart att skorna från detta parti orsakade att butikslarm aktiverades och därför tog vi då omedelbart bort dom ur sortimentet. Uppenbarligen var det ett par skor från just detta parti som Ivan Rönnbäck bar.

Thomas Johansson garanterar dock att Ivan inte ska råka ut för samma sak igen.

- Nej, nu är skorna avlarmade en gång för alla.

Ivan Rönnbäck säger själv att han inte alls har något emot butikslarm, men att de i så fall måste fungera på ett riktigt sätt.

- Absolut. Sådant här ska inte få inträffa. Skammen jag fick genomlida i samband med det inträffade är mycket svårt att kompensera och en person som är svagare än jag kan ju faktiskt knäckas helt av något liknande, säger han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons