Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utslängda från skolan

Annons

Rektor Bert Persson berättar att det bland annat var företrädaren för Nationaldemokraterna i Orsa, Tor Paulsson, som redan vid sjutiden på morgonen trängt in i gymnasieskolan och där klämde in flygblad i elevskåpen.

- Vaktmästaren hade utan att lyckats försökt avvisa sällskapet och när jag själv anlände till skolan tillkallades polis, säger han och tillägger:

- Tor Paulsson var mycket upprörd över att vi tidigare på skolan haft besök av centerledaren Maud Olofsson och mot den bakgrunden inte ville ta emot Nationaldemokraterna.

Den diskussion som följde spelades in på band. Paulsson och hans medhjälpare visade att de var utrustade med bandspelare.

Vid ett tidigare tillfälle har S:t Mikaelsskolans personal videofilmats när nämnda parti avvisats från skolan.

- Det var meningslöst att argumentera med Paulsson om våra regler på skolan och till sist avvek sällskapet innan tillkallad polispatrull anlänt.

- Men bara för att en stund senare dyka upp vid skolans yrkesdel. Där vi fick göra en ny insats för att få dem att lämna skolområdet, säger Bert Persson

Han har svårt att förstå att S:t Mikaelsskolans elever kan vara av så stort intresse för partier som deltar i kommunvalet i Orsa.

- Det är ju en mycket liten del av eleverna som är röstberättigade, säger Bert Persson och avslutningsvis vill han beteckna nationaldemokraternas uppträdande i skolan som olaga intrång, alternativt egenmäktigt förfarande.

Tor Paulsson säger till tidningen att han inte blivit avhyst från S:t Mikaelsskolan.

- Vi var klara med det vi hade att uträtta och för övrigt respekterar vi regler där sådana finns.

Tor Paulsson anger avslutningsvis att han förvisso haft en ordväxling med Bert Persson.

- Rektorn förefaller inte vara så insatt i vilka demokratiska rättigheter som gäller, är Paulssons omdöme om det inträffade.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons