Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsiktstornet i Björbo får belysning

Annons

Utsiktstornet i Björbo, som renoverades för ett par år sedan, har blivit ett populärt utflyktsmål. Så populärt att intresseföreningen i Björbo nu tänker fasadbelysa anläggningen och även förbättra bilvägen till tornet.

Det var vid föreningens årsmöte i söndags som styrelsen berättade om de kommande planerna för Mejdåsens utsiktstorn. Fulltecknade gästböcker utgör ett tydligt bevis för att besökarna hittat till tornet, trots att bilvägen periodvis varit i ett så dåligt skick att tornets gäster fått ta sig fram till fots.

Men tack vare EU-pengar ska nu vägen rustas och dessutom ska tornet förses med fasadbelysning och en invändig belysning.

Vid årsmötet diskuterades också möjligheten att få i gång strömakvariet vid Fänforsen, liksom genomförandet av en simkurs i det tempererade badet.

Byalagskampen återkommer, liksom friluftsdagen vid Fänforsen och julmarknaden i IOGT-lokalen. Föreningen ska även i sommar blomstersmycka ett antal refuger i samhället. Nya informationstavlor är också aktuella.

I sommar flyttar föreningen sin expedition till IOGT-lokalen, eftersom kommunen behöver lägenheten i kommunhuset för en privat hyresgäst.

Styrelsen fick följande sammansättning: Jan Åkerström, Inge Kvist, Marie-Louise Gustafsson, Kickan Erkers och Per-Olof Hindén (nyvald).

Mer läsning

Annons