Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsatt för dravel sedan barnsben

Annons

Svar till Keijo Funestig, 22/3:

Jag kanske inte har läst bibeln lika flitigt som du även om jag plöjt igenom den åtskilliga gånger från pärm till pärm. Men till skillnad från dig läser och uppfattar jag bibeln mer som ett historiskt intressant dokument. Och jag väljer inte ut särskilda stycken som passar mig och hoppar över passager som är motstridande som du antagligen gör. Dessutom är jag hyfsat påläst vad andra religioner beträffar, gamla såväl som nya. Jag har till och med läst en del om ditt samfund samt släppt in några av dina dörrknackare som jag kände för en diskussion vid köksbordet.

Men det var längesedan. Indoktrinerade personer kan man inte diskutera med. I synnerhet inte om de varit utsatta för dravlet sedan barnsben. Detsamma gäller politisk indoktrinering.

Nej, Keijo, den Gud som du säger dig tro på och tjänar är, om inte Mammon himself, en nära släkting enligt min åsikt. Dig kan jag inte tycka synd om, men däremot alla de stackare som går på din svada och lära med mer eller mindre förtäckta hot om ett brinnande Gehenna.

Som du också skriver står det i bibeln att "i den sista tiden kommer många falska profeter att uppstå". Men, Keijo, den sista tiden är inte ens nära förestående. Den ligger mycket, mycket långt fram i tiden. Det är min profetia. Och falska profeter har det funnits i alla tider. Vem vet, kanske du är en av dem för jag har svårt att tro att du själv tror på vad du förkunnar för lättrogna. Men vad gör man inte för makt och pengar.

Kent Sjögren

Mer läsning

Annons