Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsålt på Filmstudion en vecka före premiären

Annons

- Utan tvekan ett nytt rekord för Mora filmstudio. Så här stort har intresset aldrig varit, säger Björn Påhlsson, styrelsemedlem i Mora filmstudio.

I Sverige finns i dagsläget över 100 filmstudios, placerade i olika delar av landet. Moras är en av Sveriges största och har också en trogen och intresserad publik.

- Ja, Mora filmstudio har faktiskt gått väldigt bra genom åren. Vi är en ideell förening som jobbar med små resurser och det är tydligt att de filmintresserade i Mora gillar vad vi gör, säger Björn Påhlsson.

Under våren kommer sju filmer att visas. Programmet, som fastställdes tidigt i höstas, innehåller flera kända "rullar". Som exempel kan nämnas den kritikerrosade franska filmen "Amelie från Montmartre" och musikalfilmen med Ewan McGregor och Nicole Kidman, "Moulin rouge".

- När vi planerade vilka filmer vi skulle ha med, kunde vi aldrig tro att programmet skulle bli så här bra. Men det verkar som om de flesta litar på vårt urval. Medlemskorten gick åt som aldrig förr, berättar Björn Påhlsson.

Redan i morgon, torsdag, inleds Mora filmstudio med "Amelie från Montmartre".

ANDERS BYSTRÖM

Mer läsning

Annons