Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrymmesbrist vid Djuråsskolan

Annons

Utrymmesbehoven vid Djuråsskolan kan komma att tillfredsställas med hjälp av baracker eller omfördelning av lokaler.

Det sade barn- och utbildningsnämndens ordförande, Anders Bengtsson (kd), när han under senaste sammanträdet med kommunfullmäktige besvarade en interpellation från Ann-Gret Olsson (s).

I interpellationen berättade Olsson att hon fått uppgift om att elevantalet vid Djuråsskolan i höst kommer att vara så högt att det uppstår utrymmesbrist.

- Det finns oro för huruvida man ska lyckas upprätthålla en acceptabel undervisningssituation. Hur tänker nämnden lösa lokalfrågan, undrade hon.

Anders Bengtsson svarade att elevantalet vid högstadiet enligt prognoserna inför hösten kommer att öka, men att antalet elever vid hela skolan minskar.

- Det har under några år varit fler elever på Djuråsskolan än vad den är byggd för men det är först under detta läsår som situationen diskuterats och det är kanske på grund av diskussionen om ett högstadium, förklarade han och tillade att det cirkulerat förslag om att bland annat bussa elever från de östra delarna av kommunen till Mockfjärd och att ändra upptagningsområdena för att minska elevantalet vid Djuråsskolan.

Nämnden har uttalat att högstadiet ska få mer lokalutrymme inför hösten.

- Men F-6 vill använda de utrymmen som genom minskat elevantal blir lediga till att utveckla sin verksamhet i stället för att tillgodose den grundläggande undervisningen i högstadieverksamheten, berättade Bengtsson, som också redogjorde för de lösningar som diskuterats.

- Vilken lösning som slutligen väljs är enligt nämnden i första hand en fråga för personalen, menade han.

Nämndens ordförande påpekade att kommunen just nu utreder möjligheterna att slå samman de två högstadieskolorna och lämplig tidpunkt för en sådan åtgärd:

- Utredningen ska vara klar i höst och därefter ska beslut tas. Först därefter kan vi utarbeta mer seriösa och långsiktiga förslag om hur elever ska flyttas eller upptagningsområden ska förändras för att få en mer jämn elevfördelning mellan skolorna.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons