Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om vansinnesfärd läggs ned

Annons

Polisen har hela tiden haft sina misstankar om vilka gärningsmännen är, men inget gripande har kunnat göras eftersom det inte gått att binda någon till dådet.

- Vi har inte kunnat peka ut någon. Snacket på stan har gått, men det är en sak att snacka och en annan att vittna, säger Lars Hjort vid polisen i Hedemora.

Han uppger att polisen har talat med de personer som misstänks ligga bakom dådet.

- Vi ställde frågor till dem i andra ärenden och vi passade på att fråga om bussfärden. De förnekade att de visste något om den, säger han.

Fallet kan återupptas, men det kräver att nya bevis som binder någon till vansinnesfärden kommer fram.

Under de dryga två år som förflutit har ingen vågat träda fram och peka ut den eller de personer som befann sig i bussen.

Två tidningsbud som tjänstgjorde under februarimorgonen 2002 blev nästan påkörda av bussen som for fram genom centrala Hedemora. Dessa kunde dock inte avlägga vittnesmål som förde utredningen framåt.

Ett vittne såg tre personer lämna bussen efter att den stuckits i brand vid OKQ8-macken. Avståndet till bussen var dock för långt för att vittnet skulle kunna peka ut de tre personerna.

Några minuter senare såg samma vittne tre ynglingar röra sig på Åsgatan, men dessa personer har inte gått att binda till vansinnesfärden.

Vid Företagshälsovårdens lokaler hittades senare en bil som också stuckits i brand.

Denna bil hade några minuter tidigare tvingat vittnet att kasta sig av vägen.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons