Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmärkt demensvård

Annons

Jag vill berätta om den helt igenom positiva erfarenhet av demensvården som vi i min familj har på grund av min fars, Stein Tangnäs, sjukdom.

Vid den första gruvsamma kontakten med sjukvården fick jag prata med Liisa Haglund, demenssjuksköterska, som omedelbart gav hjälp och stöd.

En tid på Rosengården med perioder av dagvård och senare längre vårdperioder, blev mycket positivt för pappas del. Han trivdes med den både proffsigt kunniga och verkligt empatiska personalen.

När pappa behövde vård hela tiden flyttade han till Gagnefsgården. Vi oroades mycket över flytten till ett nytt ställe med den förvirring det innebar för honom.

När Lola Nordin från Rosen-gården kom för att lägga honom den första kvällen (utanför ordinarie arbetstid) sken han upp. Det var en stor lättnad för mig.

Anhörigkurs anordnad av bland andra Aina Persson, gav kunskap om vad demens innebär. På Gagnefsgården togs vi emot på ett mycket fint sätt av ett helt team, som berättade för oss om hur allt fungerade och vi fick ställa frågor.

Pappa fick Agneta Ångman som sin speciella kontaktperson och hon och alla andra på avdelning Lyckebo blev viktiga och trygga personer för både pappa och oss. Han trivdes, åt god mat med stor aptit och luktade alltid nystruken bomull, och vistades i en lugn och vänlig atmosfär.

Kvällen pappa dog samlades vi, de närmaste inklusive barnbarnen, i hans rum och fick ta avsked av honom. Vårblommor, brinnande ljus och psalmboken uppslagen vid en psalm han tyckte om.

Vi har fått den allra bästa hjälp och stöd som tänkas kan.

Maj Zetterqvist

Mer läsning

Annons