Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmärkelse till vänlig sköterska

Annons

Vi lever i en hård värld, men någon enstaka gång belönas faktiskt ren godhet. Gåsmossenpriset är nämligen ett årligt pris för medmänsklighet och snällhet, för att "bry sig om".

Gun Bihl, som arbetar som sjuksköterska på medicinmottagningen vid Ludvika lasarett, tog initiativet att hjälpa en äldre man i ett väntrum.

Mannen var nästan nittio år, hade visats fram och tillbaka och skulle ta flera olika prov på flera olika platser på sjukhuset. Han var med all rätt förvirrad. Gun Bihl satte sig på knä, sa "Jag tar hand om det där" och löste snabbt och smidigt problemet, på ett vänligt och hjälpsamt sätt.

I samma väntrum satt Benny Hyllengren, en av grundarna till Gåsmossenpriset, och nomineringen var ett faktum. Det var även han som på lördagen återberättade historien och delade ut pokal och prispengar.

- Jag är jättestolt och jätteglad, sa den nyblivna pristagaren, som var uppenbart lycklig och hedrad över utmärkelsen.

- Det känns underbart att bli uppskattad i sitt jobb, sin vardag. Jag tycker att man alltid ska bemöta patienterna på ett vänligt sätt, vi är ju till för dem. Men att någon ser och uppmärksammar det man gör, det värmer.

Gun Bihl fick, förutom en rejäl pokal, även 2 300 kronor i prispengar. Den oväntade inkomsten ska hon använda på sig själv, sa hon.

Och det är hon ju värd.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons