Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländska företagare besökte Älvdalen

Annons

Då var det ett 30-tal gäster som bland annat fick åka skoter från Brindbergs fäbodar till Navardalen i vinterskrud.

Det var ett stort leasingbolag i Europa som fick smak för Älvdalen under det tidigare besöket. Nu hade man bjudit in inte mindre än 126 av sina kunder som fraktades med två charterplan till Mora flygplats

Även nu ville man åka snöskoter, äta exotisk lokal mat och halköva med Volvobilar. Därav de många Volvobilarna på parkeringen vid bion i helgen.

Första dagen åkte man skoter kring Väsaberget. Turen slutade på toppen där en stor öppen eld och magnifik utsikt välkomnade gästerna. Tur med väder ska man ha och de dagar detta genomfördes var det klart och solsken.

När mörkret lagt sig avnjöt sällskapen en viltbuffé komponerad av Hotell Älvdalens kökschef Jörgen Schröder. Det bjöds på gravlax, röding, rostbiff av älg, rökt ren,orre/älg-paté, hargryta, potaisgratäng, rotfruktsgratäng, massor av ostar och mycket annat gott.

Stefan Nykvist och Peter Larsson spelade och sjöng under kvällen och fick verkligen visa vilken fantastisk fin musiktradition det finns i bygden. Med trettiofem snöskotrar och ett sjuttiotal personer i den unika miljön på toppen av Wäsagnupen blev naturligtvis kvällarna en stor upplevelse för dessa företagare från centraleuropa.

Trots lite problem med vädret lyckades även Volvo Cars Driving Academys instruktörer genomföra meningsfulla körövningar med det ett trettiotal nya Volvobilar som hela vintern varit stationerade i Älvdalen. Förutom halkbanorna är Älvdalens skjutfält med sitt unika vägsystem en stor tillgång i dessa sammanhang.

- Det krävs stor samsyn och samarbete för att en ort som Älvdalen ska lyckas med den här typen av stora arrangemang, säger hotellchefen Anders Lundqvist.

För att klara skotersafarin behövdes ett samarbete mellan Wäsabergen, Östängs Kompani och Larssons mc-racing. Vid vildmarksbuffen på Wäsagnupen var tre Älvdalskrögare med och jobbade tillsammans. Eva Majing/Wäsabergen, Anders Lundquist/Hotell Älvdalen och Malin Berglund/Café Manna.

Under hela veckan följdes och samordnades arrangemangen av Nina Fjätvall på aktivitetsbolaget Berg Fjät o. Dahl.

- Om alla samarbetar och drar åt samma håll har Älvdalen har alla möjligheter att utvecklas turistiskt och presentera ett mycket bra program för denna typ av kunder, säger Anders Lundqvist.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons