Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländsk arbetskraft bygger nya läktare

Annons

Det är fyra utländska arbetare som har hjälpt Beja bygg med läktarna. Rekryterade via ett bemanningsföretag.

- Jag har använt dem förut vid jobb i Stockholm och vet att det är bra grabbar. Tyvärr har jag bara två kvar, två har jag måst skicka hem eftersom leveransen av stål har blivit försenad och jag inte har något jobb åt dem, säger företagets Bengt Mattsson.

- Vi vet inte om vi ens hinner få ståplatserna färdiga i tid genom att smidesleverantören, som ska leverera underlaget för limträbalkarna, har haft stängt för semester. Till veckan kommer sargen på plats och då blir det ännu mer svårjobbat.

Om bråket med facket konstaterar han att det är utagerat. Avtalet är påskrivet under fredagen och arbetarna har de villkor de ska ha.

- Facket kan ju tala om för mig hur jag ska få tag på arbetskraft när deras medlemmar inte vill jobba, säger Bengt Mattsson.

- Jag har erbjudit flera, som har stämplat över vintern, jobb, men de kunde inte ta det, för de skulle ha semester...

- Det borde ombudsmännen ta tag i, istället för att resa borst, så fort de får höra talas om att det finns andra än svenskar på en arbetsplats.

- Då är det tur att det finns grabbar från de forna öststaterna som vill jobba. Dessutom bor de på byggarbetsplatsen och vi har genom det inte haft en enda stöld under byggtiden, konstaterar Bengt Mattsson belåtet.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons