Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utgivning av unik cd-skiva

Annons

Mikael Sellén jobbar med PMU interlife, vilket är pingstkyrkans u-landshjälp. Förutom verksamheter i en rad u-länder har de även i Sverige projekt som de på olika sätt är inblandade i.

Bland annat Linneahuset i Göteborg, som är en sorts ungdomsmottagning som drivs helt på ideell bas. I Göteborg finns även Mitticity, ett ungdomshus för mer eller mindre utslagna ungdomar. Som all verksamhet av den här typen finns det en rad kostnader och dessa pengar måste komma in på något sätt.

- Trubaduren Alf Lax är mycket engagerad i dessa projekt och kom med idén om att vi borde ge ut en skiva, berättar Mikael Sellén.

Genom PMU fick han fram de pengar som behövdes och en rad artister kontaktades för en förfrågan om de kunde tänka sig att medverka.

- Det enda vi bestämde var att temat skulle vara Nils Ferlin och sedan var det upp till de medverkande att bestämma vad de ville göra, berättar Sellén.

Han kan konstatera att intresset var stort och slutligen var det 21 artister som valdes ut för att medverka.

- Anmärkningsvärt är att 16 av dessa har valt att skriva helt ny musik till Nils Ferlins dikter, säger Mikael Sellén.

Förutom de nämnda artisterna är de många kända namn med på skivan, Rolf Vikström, Jenny Öhlund och Borlängetjejen Tilda Söderström för att nämna några.

- En av de medverkande har gjort en rocklåt av en av Nils Ferlins dikter, så det finns alla sorters musik på skivan, konstaterar Sellén.

På tisdag hålls en presskonferens i Göteborg i samband med att skivan släpps och Sellén uppger att den ska finnas i butikerna från onsdag.

- Min förhoppning är att det ska bli årets julklapp och att det blir en försäljning på över 100 000 skivor, säger Mikael Sellén.

Hälften av överskottet kommer att gå till de två projekten i Göteborg och den andra hälften till olika verksamheter inom HIV och aids som organisationen har runt om i världen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons