Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utestängd från dagis?

Annons

Mitt namn är Maria Larsson jag är mamma till Ronja som är född 2002. Nu i februari så kommer vår familj att utökas med en liten till.

Jag har efter ett samtal med dagispersonalen fått reda på att Ronja bara kommer att få vara där tre timmar per dag, och att vi som föräldrar inte får välja tider utan måste rätta oss efter 8-11-regeln.

Då undrar jag varför vi föräldrar inte får våra 15 timmar i veckan som vi är berättigade till?

Jag undrar varför någon annan måste bestämma att alla barn som har en förälder som är arbetslös eller föräldraledig har rätt till tre timmar per dag och inte 15 tim i veckan, som vi fritt får disponera?

Varför har ni beslutat att barnen måste gå 8-11 och inte få deltaga vid lunch?

En till fråga: Hur har ni tänkt när det gäller alla som skiftarbetar? Vi får inte ha Ronja på dagis närmin sambo eller jagär ledig.

När han jobbar, förmiddag så åker han hemifrån 04:45 och kommer hem 14:00, när han jobbar eftermiddag så åker han hemifrån 12:45 kommer hem 22:00, när han jobbar natt så åker han 20:45-06:00.

Jag studerar 8-16 varje dag. Hur ska vi fördela våra timmar?

De dagar sommin sambohar frivecka, så får inte Ronja alls vara på dagis. Men ändå så måste vi betala för 25 timmar, trots att vi omöjligt kan utnyttja så många timmar.

Tacksam för svar!

MARIA LARSSON

Mer läsning

Annons