Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad ett framtida alternativ

Annons

Han håller med Kerstin Löfgren att den här frågan borde kommit upp i samband med den stora om- och utbyggnaden av sporthallen.

-Nu när du nämner det är det första gången jag hör talas om saken, kommenterar Stefan Andersson, kommunens fastighetschef.

Ett sätt att ågärda problemet för framtiden är enligt Mohlin att utnyttja den oanvända altanen utanför simhallen.

-Vi vet ju också att gymet Nautilus är trångbott och behöver mer utrymme.

Stefan Andersson anser att man försökt tänka på de handikappade när man renoverat sporthallen, bland annat med hissinstallationer men att det kan vara svårt att väga in alla detaljer.

Fastighetschefen ser ett speciellt problem i det faktum att det handlar om en utvecklingsstörd man med en kvinnlig assistent, som behöver ett utrymme för ombyte och dusch.

-Man kanske kan ta en diskussion mellan sporthallen och kultur- och fritid om det finns några möjligheter att inom huset hitta ett utrymme som skulle kunna användas, säger Stefan Andersson.

-Det finns mer att göra när det gäller handikappanpassningen i sporthallen, säger Leif Svensson, tillförordad chef på sporthallen.

Han pekar bland annat på det faktum att rullstolsburna inte kan ta sig upp till publikplatserna i A-hallen.

-Jag kan inte tycka annat i det här fallet än att det borde finnas ett utrymme för ombyte och det måste vara ett ärende för de ansvariga för sporthallen, säger avgående chefen på social- och omsorgsförvaltningen, Nils Nyström.

Tidigare var handikapprådet, där Nyström brukar sitta med som tjänsteman, remissinstans för att bevaka de handikappades intressen vid om- och nybyggnationer. Men nu ser det annorlunda ut.

Numera finns det inskrivet i lagstiftningen att man vid bygglovshantering ska ha handikappanpassningen med och det är byggnadsnämnden uppgift att bevaka att det blir så.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons