Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildning av nya politiker

Annons

- Det är väl bara att konstatera att dessa faktorer inte var någon bra kombination. Men vi hade varken planerat med fotboll eller detta väder när vi bestämde datum, konstaterade kursledaren Nall Lasse Andersson, ordförande i Vansbros socialdemokratiska arbetarekommun.

Vansbros socialdemokrater började med ledamotsutbildning inför det förra valet. Och med ett lyckat resultat den gången var det bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Trots att kanske inte uppslutningen var vad man hoppats på fanns det mycket intressant att ta del av för de blivande kommunfullmäktigeledamöterna.

Förutom personliga presentationer och målsättningar diskuterades det politik på alla nivåer. Tanken med kursen är att de inbjudna ska få en grundlig presentation av uppdraget som fullmäktigeledamot.

Man hade också besök av två "starka" socialdemokrater från Dalarna. Under lördagen gästades man av Sofia Knöös, landstingspolitiker och ordförande i SSU Dalarna.

Det följde man upp med riksdagskandidaten och Borlänges kommunalråd, Peter Hultqvist.

Två politiker med diger erfarenhet som berättade om arbetet på alla nivåer, från kommun via landsting och till riksdagen.

Så trots manfallet var det en givande helg för Vansbros arbetarekommun.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons