Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan personligt ansvar för demokratiska spelregler

Annons

Svar till Kurt Josefsson, 17/8:

Det är märkligt hur en del slingrar sig. Är man närvarande på ett möte, där avgörande beslut för kommuninnevånarna fattas, då kan man väl rimligtvis inte komma springande efteråt och säga att det har inte jag något ansvar för.

Vad Hr Josefsson ägnar sig åt är försöka legitimera något slags u.p.a, utan personligt ansvar, bland de borgerliga ledamöterna i bland annat vård- och omsorgsnämnden. Inte en enda gång har någon av dessa ledamöter under de senaste ett och ett halvt åren reserverat sig, varken skriftligt eller muntligt när det gäller fattade beslut.

Enligt Hr Josefssons mening har alltså dessa personer icke något personligt ansvar. Det är skrämmande och mycket obehagligt, och jag hoppas verkligen att kommuninnevånarna har klart för sig att det Hr Josefsson försöker saluföra inte har något som helst med demokrati att göra.

För självklart är det ju på det viset att oavsett partifärg eller uppfattning, så har alla ett ansvar gentemot väljarna, för i slutänden är det ju deras röster som gjort att olika uppdrag kan fördelas.

CALLE SVENSON (S), ERSÄTTARE I VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN, LUDVIKA KOMMUN

Mer läsning

Annons