Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan aktivt utvecklingsarbete förtvinar Falun

Annons

Skola och socialtjänst står för ungefär 85 procent av de kommunala utgifterna, och därmed utgör de förstås kommunens kärnverksamheter.

Vi är överens med Paulsson/Öyen om att ett antal skolor och äldreboenden skulle behöva ännu mera pengar att röra sig med, men vi tycker inte det är riktigt sakligt att ställa kommunens hälsoprofil och fritidsverksamheter i motsättning till dessa behov.

Vi tycker också det är tråkigt att debattörerna uppfattar det som slöseri med skattemedel att försöka göra alla kommunens medarbetare delaktiga i vårt utvecklingsarbete.

Man kan alltid diskutera kvalitén på den broschyr vi sänt ut och kanske kunde vi valt andra sätt än brev för att föra ut informationen. Men i själva sakfrågan är det faktiskt så att kommunens profilarbete inom bland annat hälso- och fritidsfrågor står och faller med medarbetarnas engagemang och delaktighet.

Det material som distribuerats till våra 5 000 anställda och drygt 3 000 företag har i många fall fått ett positivt mottagande, men inte hos alla.

Vi vill därför passa på att berätta att den totala distributionskostnaden för detta är 41 700 kronor. En stor summa kan tyckas, men vi kände ändå att vi ville tala om för dem som mest berörs av utvecklingsarbetet vad det innehåller. Falu kommun står inför stora utmaningar under de kommande åren och den grundläggande frågan handlar om att leda kommunen på ett sådant sätt att medborgarna trivs, inflyttningen ökar och arbetsmarknaden växer.

Det är i en sådan positiv spiral som ökade ekonomiska medel på allvar kan frigöras för utvecklingen.

Under tiden arbetar vi, utifrån vår hälsoprofil med att försöka skapa bättre arbetsmiljöer för våra anställda.

Tyvärr är det så att brister i arbetsorganisationen, långtidssjukskrivningar och för hög personalomsättning drar mycket stora resurser från de praktiska verksamheterna.

Vi tänker axla vårt ansvar som arbets-

givare för att våra medarbetare ska få så goda tillfällen som möjligt att trivas och utvecklas i hälsosammare arbetsmiljöer och utan kommunikation med medarbetarna kan vi inte ta detta ansvar. Vi har också svårt att förstå hur Paulsson/Öyen resonerar när de anser att Faluborna och kommunens anställda missgynnas om en grupp privata finansiärer, utan kommunala bidrag, lyckas bygga en golfbana på Myran. Eller på vilket sätt det skulle vara negativt om vi lyckas skapa bättre fritidsaktiviteter för barn och ungdom och modernisera Lugnet i partnerskap med nya intressenter?

Avslutningsvis beklagar vi återigen om Paulsson och Öyen uppfattat vårt försök att kommunicera våra profilområden med kommunens medarbetare som ett sätt att nedprioritera våra kärnverksamheter.

Förhållandet är egentligen det rakt motsatta och det hoppas vi kunna visa under den kommande mandatperioden!

JONNY GAHNSHAG

Mer läsning

Annons