Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA och demokratin

Annons

Demokrati är väl det styrelseskick som obestridligt ger människorna den bästa livskvalitén. Vi som har förmånen att leva och bo här i Sverige som har haft demokrati under mycket lång tid tycker att det är en naturlig tillgång att fritt få uttrycka sig i ord och skrift utan repres- salier från statliga myndigheter.

Insändarsidorna som är viktiga i tidningarna vittnar om denna frihet som ett demokratiskt samhälle ger. Ett land som ofta får hätsk kritik på insändarsidan i NLT är USA, kritiken är ibland till och med på gränsen till hat och det är alltid den för tillfället sittande presidenten, som i dag är Bush, som bär skulden för allt ont här i världen.

När anfallet skedde på tvillingtornen i New York var detta planlagt redan under president Clintons tid, som var demokrat, många år innan Bush tillträdde som president så det är helt betydelselöst vem som styr USA. Nedsvärtningen är densamma.

Det finns säkert en hel del misstag som USA begått genom åren, ingen är felfri, men vi ska komma ihåg en sak, att USA står för demokrati och frihet.

ERIK MAGNUSSON, LUDVIKA

Mer läsning

Annons