Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urpremiär fick kyrkan att gunga och församlingen att sjunga

Annons

"Kom, låt oss dansa över alla ängar.

Kom, låt oss sjunga sången om fred."

Sjungande, dansande och leende, lämnade kyrkobesökarna Skattunge kyrka efter söndagskvällens premiär på Pelle Karlssons nyskrivna mässa Liv-Nära.

Pelle Karlsson har tidigare berättat att han grunnat på mässan i några år och att det tagit något mer än ett år att få den färdig.

Målet och förhoppningen med Liv-Nära är att budskapet i mässan ska nå fram genom lättillgänglig musik.

Det blev också de tongångar som Pelle Karlsson aviserat. Ballad, disko, pop, latin med mera lyfte stämningen i kyrkan för att kulminera i de återgivna textraderna, innan besökarna lämnade kyrkan.

Intresset för "världspremiären" av Liv-Nära var stort. 100 personer infann sig till mässan. Det är något mer än halvbesatt i Skattunge kyrka, vilket är en bra siffra i dagsläget.

Förutom eventuellt deltagande i nattvarden, tjänstgörande präst var tillförordnade kyrkoherden Ulf Jonsson, så fick inte åhörarna sitta stilla. Till varje musikstycke var det allsång i refrängerna och i ett fall var det allsång även i verserna.

Under hela mässan var Pelle Karlsson uppbackad av de duktiga musikerna och sångarna Åke Näslund, Pia Tysk, Anna-Karin Bengtar, Anette Nyberg och Hans Frisk.

- Nu känns det jättebra. Det verkade som om alla sjöng med, sa en lättad Pelle Karlsson när premiären var över.

Målet, att nå åhörarna med lättillgänglig musik verkade också ha gått hem. När kyrkobesökarna dansat ut, var det idel glada ansikten på kyrkbacken.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons