Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ur askan i elden för Skålöbarn

Annons

Vansbros politiker har beslutat att lägga ner Skålö skola.

Det är i sig tragiskt men det är uppenbart att politikerna inte lyssnar på radion. För några veckor sedan var chefen för barnpsyk med på Radio Dalarna och berättade om hur hälsan för våra barn kraftigt försämrats på grund av för stora klasser som medför att lärarna inte hinner med barn som har behov av mer tid och de hinner inte med att lyssna.

Ni politiker har även genom detta beslut tagit ifrån våra barn möjligheten att cykla till skolan. Alltså blir det mer stillasittande och mindre motion.

Var ska barnen gå på bussen? Ska de gå efter riksvägen cirka 300 meter i Sälentrafiken och med timmerbilar som inte väjer?

Då får ni kosta på gångväg till våra barn att gå på och riktiga bussfickor. Beslutet som ni fattade den 26 maj kommer förmodligen att få stora konsekvenser för våra barn. Har ni verkligen tänkt igenom beslutet över huvud taget?

Vet alla berörda föräldrar om att Kvarnåkers skola dit våra barn ska skjutsas ska stängas även den? Våra barn måste lämna sin skola och kastas in i ovisshet om de blir kvar i den nya skolan eller om de måste flytta igen och i så fall vart.

Är det bra politik det? Möjligen i era papper men absolut inte i mina ögon. Det är uppenbarligen viktigare att satsa välfärden på politikerna (med tanke på dem som går hemma med full lön) än att värna om våra barn som jag trodde var vår framtid.

Magdalena

Mer läsning

Annons