Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för teatern

Annons

- Vi får nog gå tillbaka ända till 70-talet då "Vildanden" lockade Malungsfolket, säger Mechthild Busk och Staffan Helje i Malungs teaterförening.

Av den här säsongen återstår två föreställningar i Orrskogen. Nästa vecka kommer Riksteatern med Jubilarerna. I en lättsam och litet småmysig musikpjäs får man se och höra Anna Sundqvist och Kent Malte Malmström i roller som de gjort och som de önskar att de fått göra.

Det blir Fat mummy Brown, Ljuva 60-tal, Syföreningsboogie, Om jag hade pengar, Send in the clowns, Svansjön, Romeo och Julia, och så vidare.

Säsongsfinal för teatern blir det i början av april med Unga Riks i en repris av Malungsförfattaren Aino Trosells "Isbränna", som hade världspremiär i Malung i höstas och sedan turnerat ute i landet.

- Förutom att vi lyckats locka publiken i vinter har vi också haft fler föreställningar än vi haft under senare års motvind för teatern, säger Mechthild och Staffan.

Av vinterns program har de tre senaste pjäserna i Orrskogen varit fullsatta. "Isbränna" i november hade fyra utsålda föreställningar, totalt 400 personer i publiken. Sedan kom "Det brinner, det brinner" med malungsbördiga Barbro Christensson i en av rollerna och drog fullt hus liksom Dalateaterns "Masjävlar" gjorde för ett par veckor sedan.

-Vi hoppas verkligen att den positiva trenden håller i sig resten av säsongen och att publiken fortsätter att komma. Det är ändå svårt att få föreställningarna lönsamma.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons