Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskjuten skolstart på grund av rivningen

Annons

- Det är något enstaka klassrum som inte är riktigt färdigt. Och så har vi inte hunnit med att få tillbaka allt som varit nedpackat, förklarar tillförordnade rektorn Magnus Leth.

Eleverna fick ett brev hemskickat cirka en vecka innan skolstarten som berättade om omständigheterna. I går morse kom de till upprop i skolan och fick med sig diverse hemuppgifter som de ska utföra under veckan.

- De ska redovisa uppgifterna på måndag, berättar Leth som inte ser några nackdelar med den senarelagda skolstarten.

- Vi tycker att det kan vara ganska bra för sjuorna att komma hit och bekanta sig med skolan när åttorna och niorna är borta.

Han pekar också på fördelarna med att markarbetarna i tisdags kunde asfaltera entregångarna när de äldsta eleverna gått hem efter uppropet.

- Annars kunde de ha dragit in tjäran i lokalerna och då hade de förstört de ny mattorna, säger Leth.

Under veckan ska lärarna hjälpas åt att packa upp och ställa i ordning lokalerna så att undervisningen kan bedrivas som vanligt från och med måndag.

- I och med rivningen har 30-40 procent av skolan försvunnit. Nu har vi nio salar färre än förut och det känns lite trångt, erkänner Magnus Leth.

Byggbarackerna och inhägnaden finns kvar och minst två skolsalar kräver fortfarande finputsning av hantverkare, men förutom den fördröjningen är Leth mycket glad.

- Det här blir en jättefin skola. Allt är tipptopp och det är som vi har velat i flera år nu. Det känns underbart.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons