Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad spelmanshistoria

Annons

Drygt 80 personer hade samlats för att få en bit spelmanshistoria till livs. På scenen fanns drygt hälften av spelmanslaget, för dagen ledda av Kalle Eriksson.

Tidigare ordföranden för spelmanslaget, Sven Erik Swenn, gav mellan låtarna glimtar från dansbanornas gyllene tid i början av förra sekelskiftet och det visades även svartvita bilder från den tiden, lånade ur bildarkivet.

- I dag är det nästan bara dansbanan på Rättviksparken som har kvar stolpen i mitten av dansgolvet och utomhusdansbanorna med tak är så gott som helt borta.

- Bystugorna har nu tagit över dansbanornas roll. Jag hopps att ni kommer när vi spelar upp till dans nästa gång, sade Sven Swenn.

Eftermiddagen i Kulturhuset avslutades som sig bör med Långbryggestjulsen och många av besökarna passade på att ta del av den portabla utställningen som spelmanslaget har med sig när de är ute och spelar.

Cd-skivan Häng me' på gammeldans, som laget spelade in i våras och som nu finns till försäljning har redan sålt drygt 500 exemplar av de 1 000 som trycktes upp.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons