Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörda känslor efter påkörning

Annons

En av bilisterna kom från Falun på riksväg 80 och svängde ut på riksväg 70 mot Rättvik. Från Leksand mot Rättvik kom en annan bilist som tvingades bromsa kraftigt då föraren svängde ut i korsningen.

Bilföraren som kom från Leksandshållet blev irriterad och körde om den andra bilföraren, blinkade och tutade och krävde att mannen skulle stanna bilen.

När han kört om och stannat vid vägkanten kommer bilföraren som svängt ut på riksväg 70 och kör på bildörren.

Då blev bilföraren så arg att han körde knytnäven i vindrutan på bilen varpå hela vindrutan krossades. Då gick bilföraren ut ur sin bil och klippte till.

Polisen kallades till platsen och avstyrde bråket. Brottsrubriseringen blev skadegörelse och ofredande.

Inbrott i skolmatsal

BODA. Natten till tisdagen har någon tagit sig in i skolmatsalen, Bodamål i Boda. Genom att bryta upp en bakdörr i byggnaden tog sig någon in i lokalen men inget rapporterades vara stulet.

Dator stals

vid inbrott

RÄTTVIK. En dator har stulits vid ett inbrott på Hotell Lerdalshöjden. Gärningsmännen har tagit sig in i lokalen genom att krossa ett fönster på baksidan av hotellet.

Större överskott

än beräknat

RÄTTVIK. Inför 2002 räknade Rättviks kommun med ett budgetöverskott på drygt två miljoner kronor. Det blev 4,6 miljoner visar årsredovisningen för 2002.

- Vi är nöjda. Vi har kommit tillrätta med den ekonomiska strukturen. Samtidigt har vi minskat räntekostnaderna i och med att vi betalat in 30 miljoner av pensionsskulden. Även de kommunala bolagen Rättviksbostäder och RTAB visar vardera ett resultat på 700 000 kronor plus. Likviditeten ligger på mellan fem och tio miljoner. Det känns skönt att vi har detta positiva ekonomiska läge när vi nu står inför en allmän konjunkturnedgång. Det blir kärvare de närmaste två åren, säger Jonny Jones.

Mer läsning

Annons