Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppror mot kulturskandal

Annons

En kulturskandal synes vara under uppsegling i Grängesberg. Den nationellt och även internationellt uppmärksammade Disponentparken är på väg att försvinna.

Det är helt enkelt en kulturskandal att en enda maktfullkomlig person ska få ödelägga en kulturgärning på detta sett. Har man inte förstått att denna park är en pärla och en sinnenas lustgård som ger Grängesberg ett namn på kartan?

Här klagas över utflyttning av befolkning och att inget görs för att få fart på kommunen. Sen när har Grängesberg blivit så omtalad som när denna underbara park uppstod från ett igenvuxet buskage till en, av hela Sveriges trädgårdsälskare, så berömda oas.

I dag går turistföretagen i god tid ut och bokar upp besök.

Man frågar sig om vissa inte förstår att möjligheterna är enorma att skapa en turistattraktion som tillsammans med Cassels skulle kunna bli ett fantastisk projekt.

Cassels, som i dag är ett av Europas bästa konsertlokaler, skulle tillsammans med parken vara en sensation. Konserter med efterföljande parkpromenad och buffé i Disponentvillan. Det finns hur mycket som helst att spåna vidare på.

Dalkarlar och kullor res er för här krävs ett nytt Dalauppror!

INGOLF PERUP,PARKÄLSKARE UPPSALA

Mer läsning

Annons