Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppror för Indianberget

Annons

Något som starkt upprör de berörda föräldrar som har barn på det aktuella dagiset. Inte minst Ann-Christine Resare som i dag har sina tvillingflickor på 3,5 år på just Indianberget och inom kort ska ha ytterligare en flicka på dagiset.

-Vi måste rädda dagiset. Indianberget är världens bästa dagis. Här finns en egen trädgårdstäppa, bärbuskar, trollskog, sandlåda, lekstuga, blåbärsris och lingontuvor som barn ska runt sig.

- Vi är befriade från buller och störande trafik. Asfalt finns inte på området och lokalerna är rymliga och byggda för barnverksamhet, understryker Ann-Christine Resare.

Kommunen vill flytta det nuvarande dagiset till den gamla nedslitna 1915 års skola. En helt annan miljö än den barnen lever i i dagsläget.

-I rektorns skrivelse framkommer att kommunen lovar att sätta upp ett staket runt förskolan. Aswfalkt ocxh staket. Det har dom på Kumla också, understryker Resare med kraft.

Ann-Christine Resare hoppas nu att så många som möjligt skriver på protestlistorna för att om möjligt rädda dagis där verksamheten bedrivs i dag.

- Jag har bara fått positiva reaktioner och jag hoppas att alla i Fredriksberg nu skriver på de listor som vi har satt upp vid bland Konsum, macken och kiosken.

Rektorn Lars-Erik Bång försvarar sitt förslag.

- Jag har förklarat för alla berörda vad det handlar om. Det handlar om pengar och ett minskat barnunderlag. Ska vi få budgeten att gå ihop om rektorsområdet tvingas vi till denna åtgärd.

Förutom att Indianberget flyttas och indidrekt läggs ned, så kommer 3,65 tjänster att försvinna från verksamheten i Fredriksbergs rektorsområde.

Finns det då inget som skulle kunna rädda Indianberget och de aktuella tjänsterna ?

- Det handlar om pengar och om förvaltningen skjuter till ytterligare medel så visst finns det en liten dörr öppen, säger Lars-Erik Bång försiktigt.

Det handlar om ett "indianuppror" i Fredriksberg. Räcker detta för att rädda förskolan valåret 2006?

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons