Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepad vandalism

Annons

- Det är alldeles för mörkt vid på parkeringsplatsen. Ingen ser om någon försöker göra inbrott, säger David Nygren.

Det är vid vändplan två på Jungfruvägen som bilar under lång tid utsatts för stöldförsök och inbrott.

I går fick David Nygren ett samtal från polisen, de hade hittat hans hustrus bil sönderslagen och bortflyttad ett tiotal meter.

Någon hade först krossat bakrutan, knäckt rattlåset och sedan flyttat den till en mörkare plats för att kunna tjuvkoppla tändningslåset.

- Det är femte gången som detta hänt min eller min hustrus bilar. Min son har fått bilen förstörd tre gånger på samma sätt. Nu har han fått skrota bilen.

Parkeringsplatsen ligger på en plats där få människor passerar. Ett skogsparti skymmer sikten från bostadsområdet och den intilliggande vägen.

- Det finns inte en lykta på parkeringen. Sen måste träden bort så att det går att se bilarna vid vändplan två, säger David.

Enligt honom sker det minst en gång i veckan att någon får inbrott eller skadegörelse. Förra veckan stals nummerskyltar och bakrutor slogs in.

- De flesta som har bilen här har haft inbrott. Det har stulits fälgar och bilradioapparater. Många har flyttat sina bilar till andra parkeringsplatser och jag kommer inte att ha min bil här längre.

Tidigare har tre bilar målats med hakkors, däribland David Nygrens. Han kan inte säga om det ligger någon typ av förföljelse bakom skadegörelsen, men

- Själv kunde jag få bort färgen. Andra som fått hakkors målade fick betala stora summor för att reparera skadorna.

Han vill uppmärksamma både den som äger parkeringsplatsen, Kopparstaden, och personer som rör sig i området på att problemen finns.

- Det är ett väldigt lugnt och trevligt område annars. Det kostar de boende hemskt mycket att reparera sina skadade bilar. Själv är jag gammal bilmekaniker så jag kan klara reparationerna själv.

Polisen har inte gjort någon särskild utredning kring vem som ligger bakom bilbrotten på Jungfruvägen.

- Om det är flera fall och i samma område så tittar vi på det för att hitta någon gemensam nämnare. Det finns ingen sådan utredning om Jungfruvägen, säger Margareta Tjernström biträdande utredningschef vid polisen i Falun.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons