Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplyftande dag för flyget

Annons

För en liten klubb var det en stor satsning och förhoppningarna låg på ett par hundra besökare; då skulle det i alla fall gå jämnt upp. Nu kom det 300.

- Vi kan inte vara annat än helnöjda. Det är inga stora summor vi tjänar men det blir några välkomna kronor i klubbkassan, säger Lasse Backlund.

Huvudsyftet med flygdagen var ändå att visa upp verksamheten och förhoppningsvis på sikt få några fler namn i medlemsrullan.

Att döma av publikreaktionerna behöver inte arrangörerna skämmas för programmet. För en mindre klubb långt ut på landsbygden var agendan mycket rikt komponerad.

Henrik Nilsson, Malungs modellflygaräss med storinternationella meriter, gjorde några imponerande luftkrumbukter med sin fjärrstyrda maskin.

Ett par fallskärmshoppare kom nedsinglade och stor luftakrobatik signerad Anders Nilsson i en rysk Yak 52 var en annan programpunkt.

Överlag fanns det gott om aeronauter som kunde sin sak.

Flygdagen hade kanontur med vädret - enda fukten som skvätte ner över fältet berodde på P G Jonsson som demonstrerade hur vattenbombning kan tänkas gå till. Han gjorde för övrigt en mängd andra konster, lågsniffandes med sin Hughes 500 på publiknära håll.

Som helhet så uppskattades flygklubbens flygdag av besökarna.

- Det var väldigt intressant. Det är ju inte var dag man får chansen att se sånt här. Kul att flygklubben vågade satsa på en flygdag, säger Sune Olsson, genuin Sälenbo, som gästade flygfältet med frun Marie och barnen Johan och Matilda.

Nu saknade inte Sune Olsson aeronautiska insikter redan innan flygdagen på Mobergskölen.

- Nej, jag har faktiskt gjort ett fallskärmshopp själv. Det var en otrevlig känsla när man stod där och skulle hoppa ut. Men när man svävade ner var det helt fantastiskt, berättar Sune Olsson.

Det var i samband med ett födelsedagsjippo och några tankar på att göra om bedriften har han inte.

- Nej, jag tror inte det. Det räcker gott med att titta till det från markplan här på flygdagen, avslutar Sune Olsson med ett leende.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons