Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för rallyfest

Annons

I år kommer ett rekordstort startfält att finnas på startlinjen då Limarallyt drar i gång. Kanske blir det ett rekordrally.

-Vi hade 241 anmälda ekipage när anmälningstiden gick ut, och det är i paritet med det mesta vi haft någonsin. Vi har ju satt ett tak på 250 anmälda för att vi ska kunna ge de bästa förutsättningarna för deltagarna i Limarallyt, säger Per-Arne Oscarsson, som varit tävlingsledare under nästan alla rallyn sedan starten.

-Den här gången ska det också erbjudas ett vinterrally som saknar motstycke. Vi kommer att ha fantastiska rallysträckor med kanonvinterföre. Det är många år sedan vi hade så gott om snö. Visserligen har det gjort att vi fått extra arbete men det är värt allt arbete, då vi kan erbjuda toppförutsättningar för detta rally, säger tävlingsledaren Per-Arne Oscarsson.

Sammanlagt är det 20 mil vägsträckor som rallyt ska gå på och av dessa handlar det om 10 mil specialsträckor och resten transportsträckor. Det är fem specialsträckor i rallyt. Den längsta sträckan är cirka tre mil.

Limarallyt har efter sina omtyckta arrangemang blivit något av en klassiker i rallysammanhang, och varje år får man i stort sett det bästa tänkbara betyget från rallyförarna.

Antalet startande rekordåret 2004 var 228 rallyekipage. Det är ett rekord som man hoppas passera den här gången, och eftersom 241 är anmälda finns stora förutsättningar för detta.

Det behövs också många funktionärer, och arrangörerna Lima MS räknar med att cirka två hundra personer kommer att vara engagerade på ett eller annat sätt under tävlingsdagen. Också före tävlingen har ett stort antal personer dragit sitt strå till stacken för att det ska bli ett bra arrangemang.

-Befolkningen i Lima är fantastisk med att ställa upp bakom det här rallyt, och det är det som också gör att det alltid blir ett bra arrangemang, säger Per-Arne Oscarsson.

För andra året kommer också Venjans motorklubb att hjälpa till vid en av sträckorna. Det är ett samarbete som visat sig vara mycket bra. Det kan också nämnas att årets Limarally innehåller en nyhet. Det är Ford flexifuel cup, där Limarallyt är en av deltävlingarna. En deltävling i den cupen har redan körts i Östersund tidigare i vinter och i den klassen ingår i Limarallyt 18 rallyekipage.

Det är upplagt för en stor rallyfest och folkfest i Limaskogarna på lördag.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons