Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för flygfest

Annons

- Det blir flyguppvisning mitt på dagen, eventuellt kommer två eller tre fallskärmshoppare från Borlänge, berättar flygklubbens ordförande Pell Sune Westhed och fortsätter:

- Det kommer att finnas möjligheter till att "spaka själv" och det blir rundturer med flyg. Eventuellt kommer det även att bli rundturer med helikopter.

Westhed räknar med att flygfesten startar klockan nio på lördagen och håller på till omkring tre på eftermiddagen. Under söndagen fortsätter arrangemanget, men det beror mycket på vädret hur många piloter som stannar även till på söndag.

Även om flygfältet på Siljans is fungerar utmärkt, så har flygklubben kämpat i flera år för ett eget flygfält.

De är nu närmare målet än någonsin tidigare. Den tänkta platsen för det nya flygfältet ligger mellan Mårtanberg och Söderås.

Kommunen har tagit tag i flygfältsfrågan och arbete pågår med både planläggning, miljö- och konsekvensutredning, markinlösen samt utstick och planutställning.

Flygklubben hoppas få ett klartecken för byggstart till årsskiftet.

- Vi tänker oss att ha gräs för segelflygverksamheten och eventuellt en asfaltsbana bredvid. Vi har också ett bra samarbete med Siljansnäs flygklubb, som ibland har dimma vid flygfältet. Vårt tänkta flygfält kommer att ligga högt, så vid dimmigt väder kan det kanske vara ett alternativ, säger Westhed.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons