Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppladdning för gatufest

Annons

Inför det nya millenniet och nyåret 2000 bestämde politikerna i Malungs kommun att i stället för ett gnistrande nyårsfyrverkeri ställa till med en sprakande fest för medborgarna på sommaren. Det blev en gatufestival och den arrangeras i år för femte året.

Man kan säga att millenniefirandet fortsätter i Malung - och jubilerar.

Till helgen är det dags för årets gatufestival med kommunen och köpmännen som huvudarrangörer.

Tidigare fester har varit succéer, inte minst gratismaten som kommunen och alla medhjälpare bjuder på.

Matkön brukar ringla långt ut i parken.

- Vi har laddat upp för att kunna servera cirka 3 000 portioner med kolbullar, sallad, varm korv och läsk, berättar Sten-Inge Eriksson, som sedan premiären varit kommunens festivalboss.

Grönlandsparken är centrum för festen. Där serveras maten och där blir det också underhållning med musikern Åke Lindqvist (Rotharrys) som primus motor. Åke lovar massor av sång och musik från scenen, i alla möjliga musikstilar.

För ungdomar blir det en inlinestävling på eftermiddagen. Malungs kennelklubb kommer att ha sin hunduppvisning. Lima skyttegille har skytteuppvisning och nytt för i år är en skyttetävling mellan de politiska partierna i tvåmannalag.

Räddningstjänsten kommer att arrangera en bilbrand och ambulanspersonal ska visa hur en ambulans är utrustad och hur man gör hjärt-lungräddning.

En speciell inbjudan om att få en åktur i raggarbil med medlemmar ur bilklubben Big Wheels har gått ut till de gamla på Malungs vårdhem, Orrmyrgården och Kringlan. Ett 20-tal pensionärer har tackat ja till inviten om att få se sig om i samhället från bil.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons