Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkäftig teater

Annons

- Monologen bjuder på ett provocerande uppkäftigt språk och den kommer att följas av en debatt mellan publiken och inbjudna politiker och tjänstemän, säger Tobias Johansson från Hedemora Teaterförening.

Föreställningen som visas i Folkets hus i Långshyttan den 4 november är gratis och alla intresserade är välkomna.

Delete sätts upp av Teatermaskinen från Riddarhyttan och köps in av Hedemora Teaterförening för att väcka diskussion runt ungdomsarbetslösheten i kommunen. Hannes Olsson är ensam skådespelare på scenen och Jonas Engman och Johan Jönson har regisserat och skrivit manus.

"En monolog om dom utestängda" är underrubriken på föreställningen och den beskrivs som: "roande och oroande med sina klockrena satiriska beskrivningar av mötet mellan den unge medborgaren och makten, mellan den arbetslöse och den tryggt anställde, mellan det önskade och den goda viljans frustration över att inte kunna eller få göra mer".

Föreställningen är skriven som ett diskussionsunderlag för att lyfta fram frågor om arbetslöshet och Tobias Johansson tror att det är mer än välbehövligt i en kommun som Hedemora.

- Det händer inte mycket på arbetsmarknadsfronten i Hedemora. Det finns knappt några arbeten och jag tror att många kommer att känna igen sig i huvudpersonens frustration över hur han bemöts på arbetsförmedlingen.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons