Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphandling av skolskjutsar klar

Annons

I mars berättade tidningen att flera taxibolag tvingats varslat chaufförer och säga upp avtal eftersom kommunens upphandling dröjde. Anledningen var att man inte visste hur det skulle bli efter den sista juni, när det förra avtalet löper ut.

Bröderna Torbjörn och Jan Hedman var mycket kritiska till att upphandlingen var så försenad. Liksom bland andra Jan Carlstein på Nocab trafik, som valt att anställa chaufförer på avtal som löper ut samtidigt som kommunen upphandling.

Taxi Falun är organiserat som ett aktiebolag med enskilda åkare. Av ett tiotal bilar hade tre sagt upp sina kontrakt på grund av osäkerheten.

Men nu kan alla andas ut.

- Det blir inga större förändringar. Samma företag sköter körningarna och det är nog bäst eftersom det är så komplicerade rutiner, säger Ulla Gustavsson, chef för kommunens upphandlingsenhet som jobbat med frågan sedan nyår.

Hon beklagar att beskedet kommer sent, men upphandlingen är komplicerad. Nu har socialnämnden fattat beslut om särskoleskjutsar och omsorgsresor, en upphandling som är värd 11 miljonerkronor. I kväll fattar skolstyrelsen beslut om skolskjutsar för 8 miljoner.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons