Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter som överraskar

Annons

I Peace and Love-föreningens avtal står det att funktionärerna max ska jobba totalt 14 timmar under festivalens tre dagar. Under varje arbetsdag ingick ett varmt mål mat. De fick även fikabiljetter och en t-shirt. Dessutom fick funktionärerna ett festivalpass värt 520 kr.

I en insändare i BT i går, berättade en person under signaturen "Ungdom" att hon/han kände funktionärer som hade fått jobba 15 timmar i sträck och utan mat under festivalen.

Men både Jesper Heed och Daniel Wallsten från föreningen intygar att de fram tills insändaren var ovetande om problemen.

- Vi visste att det var strul under söndagen när allt skulle monteras ned. Många funktionärer dök inte upp, och de som fanns på plats klagade på att de fick jobba för länge, säger Jesper Heed.

- Men om det här är sant, det insändarskribenten skriver, så är vi jätteledsna. Om vi hade vetat, hade vi gjort allt för att stoppa det. Men vi beklagar att personen gick till tidningen, och inte kom direkt till oss och berättade, säger Daniel Wallsten.

Arrangörerna uppmanar nu funktionärer att höra av sig till Peace and Love kansliet.

- För att kunna bli bättre, och veta vad som gick fel, måste vi få reda på var, när och hur de här sakerna skedde, säger Jesper Heed.

- Vi kan tänka oss att kompensera funktionärer som farit illa med en festivalbiljett till nästa år.

Till nästa festival lovar föreningen att bli bättre.

- Vi måste helt enkelt ha större kontroll över vad som händer. Vi vet att vi har brustit inom område och säkerhet, säger Daniel Wallsten.

MIRA PALOMÄKI

Mer läsning

Annons